Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΡΟΣ Ε.Α. ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. MIGUEL ANGEL MORATINOS ΓΙΑ ΤA ΙΣΤΟΡΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚA ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑTΑ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΑΛΒΑΝΩΝ HTOI ΤΟΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"


"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00025 ] [ 2010.04.21 12:00 ] ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ [ 2010.04.30 01:00 ]



ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ: ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΘΝΕΣ, ΣΛΑΒΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ, ΜΟΝΟΝ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, Η ΛΕΞΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3000 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ Κ, ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ Η Ε. Ε. ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.







ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Ανοικτή επιστολή προς τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Miguel Angel Moratinos




Ανοικτή επιστολή προς τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Miguel Angel Moratinos

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Αθήνα, 21 Απρ. 2010

Πληροφορηθήκαμε με αγωνία το ταξίδι σας στα Σκόπια καθώς οι ληφθείσες πληροφορίες εμφανίζονται αμφίσημες για μας του πραγματικούς Μακεδόνες, που δίνουμε σκληρό αγώνα για να μην μας κλέψουν το όνομα, την εθνική μας ταυτότητα και την κληρονομιά μας, στην ιερή γη των προγόνων μας, των Ελλήνων Μακεδόνων και στην πατρίδα του μέγιστου Ελληνα Μακεδόνα προγόνου μας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Προς τούτο θα μας επιτρέψετε να σας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα, όχι για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τον δρόμο της ιστορικής, εθνολογικής και πολιτικής αλήθειας -που φανταζόμαστε ότι την γνωρίζετε καλώς- αναφορικά με το όνομα της γειτονικής Παιονίας (ΠΓΔΜ).

Αμφιβάλλετε μήπως ότι:

1/ «Ο Αλέξανδρος είναι Έλληνας και σε καμία περίπτωση πρόγονος των σημερινών Σλαβομακεδόνων»; (δήλωση του Alfried Wieczorek Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Reiss-Engelhorn Museum στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας).

2/ «Η ΠΓΔΜ (FYROM), που αυτοαποκαλείται "Μακεδονία" και έχει κύρια γλώσσα την σλαβική, σφετερίζεται την παράδοση της αρχαίας Μακεδονίας» (Δήλωση τέως Προέδρου Γκλιγκόρωφ για την σλαβομακεδονική ταυτότητα των Σκοπίων).

3/ Όσοι επισκέφθηκαν τη Μακεδονία και είδαν ελληνικές επιγραφές, τους τάφους, τα ανάκτορα, τα αγάλματα και τα αρχαία θέατρα, είδαν την ιστορική αλήθεια. Με την ευκαιρία σας προσκαλούμε από τα Σκόπια να έλθετε στη Θεσσαλονίκη και εκείθεν στην Πέλλα, Βεργίνα, Δίον, Αιγές και άλλα μέρη ώστε να σχηματίσετε και εσείς προσωπική αντίληψη για την πραγματική Μακεδονία, ότι δηλαδή είναι η Ελληνική και ουδεμία σχέση έχει με την άρχαία Παιονία.

4/ Ο αείμνηστος Πρόεδρος κ. Φρανσουά Μιττεράν μετά την επίσκεψή του στη Βεργίνα το 1982 δήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».

5/ Όταν ήμουν Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, λέγει ο κ. Ν. Μάρτης, πέντε Πρέσβεις της ΟΥΝΕΣΚΟ ζήτησαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα, οπότε ανέλαβα την μετακίνηση και την ξενάγησή τους. Επισκέφθηκαν τη Βεργίνα και εν συνεχεία πήγαν σ’ ένα εστιατόριο της Βέροιας. Μεταξύ των Πρεσβευτών ήταν και ο Πρέσβυς της Ολλανδίας, ο οποίος ήταν 15 χρόνια στην ΟΥΝΕΣΚΟ και θεωρείτο ένας εκ των σημαντικότερων Πρεσβευτών στην ΟΥΝΕΣΚΟ. Οι τέσσερις Πρέσβεις συνεχώς ανεφέροντο στα εκπληκτικά εκθέματα της Βεργίνας, αλλά τους διέκοψε ο Ολλανδός Πρέσβυς και τους είπε: «Ωραία αυτά που λέτε! Για μένα ένα έχει σημασία! Είδα ελληνικές επιγραφές και ξεκαθάρισε το θέμα Μακεδονία».

6/ Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το Πανεπιστήμιο Lund και τον διακεκριμένο συγγραφέα Staffan Stolpe, σε μελέτη τους το 1995 για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι, και οι Υπουργοί, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και όλων των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

7/ Ο Ζέλεφ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για «Μακεδονικό Έθνος» δήλωσε ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».

8/ Μετά την ανακήρυξη την 2α Αυγούστου 1944 από τον Τίτο της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Stettinious – τον Δεκέμβριο 1944 – με την υπ’ αριθ. 868614/26.12.1944.

9/ Τα ανωτέρω είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς η υπηρεσία διεύρυνσης της ΕΕ, παρά την υπόμνηση της Παγκοσμίου Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας, δεν κατέστη δυνατόν να την επισκεφθεί τη Μακεδονία, ο τότε Αρμόδιος Επίτροπος κ. Oli Ren με την Επιτροπή Σύνδεσης, δηλαδή τους Σκοπιανούς Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, για να δουν την ιστορική αλήθεια, ώστε να διαπιστώσουν οι Σκοπιανοί ότι τους εξαπάτησε ο Τίτο με το να τους θεωρεί απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον στόχο του, δηλαδή την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου. Παρόμοια εξαπάτηση έκανε ο Χίτλερ στον Γερμανικό λαό, ότι τάχα ανήκουν στην Αρία φυλή για να εδραιώσει τον Ναζισμό.

Και για να μην σας κουράζω με την ιστορία, εθνολογία και λαογραφία που ομιλεί Ελληνικά, θα σας παραπέμψω στην επιστολή 360 εκ των πλέον διακεκριμένων κλασικιστών ακαδημαικών, αρχαιολόγων και ιστορκών από όλο τον κόσμο που γράφουν τα εξής:

"Οι κάτωθι υπογράφοντες καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδος, των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών, μέλη του «Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου», www.greece.org υποστηρίζουμε και προωθούμε την επιστολή η οποία απευθύνεται στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Ομπάμα: http://macedonia-evidence.org/obama-letter-gr.html. Ταυτοχρόνως απευθύνουμε έκκληση στην Ελληνική κυβέρνηση να γνωστοποιήσει στον Ελληνικό λαό, τα Ελληνικά και κυρίως διεθνή ΜΜΕ, Αρχηγούς κρατών και Πρεσβείες, την επιστολή που απευθύνουν περισσότεροι από 335 (ήδη έφτασαν τους 360) κορυφαίοι ακαδημαϊκοί Ιστορικοί και Αρχαιολόγοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι είναι ειδικοί ν' αποφανθούν για το συγκεκριμένο θέμα, προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, προτρέποντας την κυβέρνησή του «να συμβάλει στον τερματισμό της παραχάραξης της ιστορίας από την Π.Γ.Δ.Μ. και να διορθώσει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης του Τζωρτζ Μπους».

Κύριε Υπουργέ

Για μας τους Μακεδόνες η οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για την γείτονα χώρα είναι άκρως επικίνδυνη για τον Ελληνισμό και για την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Μακεδονία. Σύνθετη ονομασία σημαίνει ότι ένα πολυεθνές, σλαβοαλβανικό επί το πλείστον, μόνον 18 χρόνων κράτος, θα μοιράζεται το αρχαίο όνομα της Μακεδονίας μας με τον Ελληνισμό. Επιπλέον, η λέξη «Μακεδονία» μετά από 3000 χρόνια θα αντιπροσωπεύει ένα κράτος βορείως της Μακεδονίας μας με τη σύμφωνη γνώμη της διεθνούς κοινότητος.

Και να ξέρετε κ, Υπουργέ ότι η Ε. Ε. θα κριθεί από την ιστορία αν κάνει ένα τόσο μεγάλο ιστορικό και πολιτικό κακούργημα.

Μετά τιμής

Κωνσταντίνος Χρ, Κωνσταντινίδης

Υποστράτηρος ε.α Συγγραφεύς

Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών



(Παρακαλώ θερμώς, όπως οι δυνάμενοι την προωθήσουν στην Ε.Ε και στον κ. Miguel Angel Moratinos)


ΠΗΓΗ:








ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]


"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01219 ] [ 2009.08.26 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01289 ] [ 2009.11.02 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01343 ] [ 2009.12.20 00:00 ]